The Lower Danube Region in Ovid’s Reflections - Kolodieieva, Olha (Journal of Danubian Studies and Research, 2025)
Автор досліджує роздуми Овідія про Нижній Дунай як маргінальний простір на основі його збірок віршів «Tristia» та «Epistulae ex Ponto» , написаних під час його заслання в Томісі між 9 та 17 роками н. е. Дослідницькі завдання включають опис ландшафту Дунайської низовини, етнографічні нариси повсякденного життя, одягу та звичаїв мешканців, а також географічні переваги Нижнього Дунайського регіону під час військових операцій.