Țigara Electronică, Refuzul, Mitul și Pericolul Real pentru Concurență: Array - Tatulici, Andrei Mihai (Danubius Working Papers, 2020)
Țigara electronică modernă a fost inventată în anul 2003 de un farmacist chinez pe nume Hon Lik și până în prezent cele mai multe țigări electronice sunt produse de companii chineze. Din anul 2004, când au fost pentru prima oară vândute la nivel global, utilizarea lor a crescut exponențial. Există însă diferențe majore între țări și între regiuni pentru că utilizarea lor amenință industria tutunului(prin această industrie am denumit industria țigării normale) și pe cea farmaceutică. Cauza sunt legislațiile diferite, respectarea lor și cel mai important, atitudinea oamenilor, indiferent dacă sunt fumători sau nefumători.