Impactul Metodei de Evaluare a Stocurilor asupra Rezultatului Financiar: Array - Cocindău (Ivașcu), Gabriela-Ramona (Danubius Working Papers, 2020)
Modul de evaluare a stocurilor poate avea drept impact majorarea sau diminuarea rezultatelor entităţii. Legislaţia românească stabileşte care sunt metodele agreate pentru evaluarea stocurilor, atât la intrare, cât şi la ieșire. Utilizarea uneia sau alteia dintre metode este lăsată la alegerea managementului şi este influenţată de specificul activităţii societăţii. În cele ce urmează, voi prezenta metodele de evaluare a stocurilor prevăzute de reglementările româneşti, precum şi un studiu de caz privind impactul metodei de evaluare la ieșire a stocurilor asupra rezultatului financiar.