Electiva moldovenească sub talpa rusească: Array - Şevcenco, Ruslan (Danubius Universitas, 2021)
Campania electorală pentru alegerea Preşedintelui Republicii Moldova în anul 2020 se asemăna cu cea precedentă prin faptul, că principalii candidaţi au rămas aceiaşi, care erau şi în 2016: M. Sandu, ca reprezentantă a forţelor de dreapta, numite proeuropene, şi I. Dodon, care exprimă interesele forţelor de stânga, proruse. Ceilalţi candidaţi care au participat la scrutinul prezidenţial din 1 noiembrie curent au jucat un rol nesemnificativ. Funcţia lor se limita doar în luarea voturilor de la candidaţii principali. Printre aceştia s-au numărat: A. Năstase (Partidul Platforma DA), O. Ţâcu (Partidul Unităţii Naţionale), D. Chirtoacă (Blocul electoral „Unirea”, care participau pe eşichierul de dreapta, şi V. Ivanov (Partidul „Şor”), R. Usatâi („Partidul Nostru”) la cel de stânga.