Ștefan Dragomir. Omul care visează poduri: Array - Lateș, George (Danubius Universitas, 2021)
Urbea gălățeană are în persoana inginerului, devenit profesor universitar, Ștefan Dragomir, o instanță onirică. De ani buni visează poduri pentru concetățeni și le explică acestora cât de fezabile sunt și mai ales care ar fi avantajele unor astfel de construcții inginerești care să unească cele două maluri ale Dunării. Între timp, la o distanță minimă de Brăila și mai întinsă față de Galați a început construcția unui pod care pornește din câmp și coboară tot în câmp, dincolo de fluviu, cu promisiuni de conexare viitoare cu axe de transport iluzorii. În esență drumurile ce are trebui construite sunt mai costisitoare decât podul în sine; sunt deci șanse mari ca acesta să se alăture, într-o tăcere și zacere îndelungată , precum canalul Dunăre-București sau Dunăre-Siret începute cândva și reîncălzite cu promisiuni electorale. Poate că punem în afirmațiile noastre prea mult scepticism; ne-ar plăcea să n-avem dreptate, încât zona noastră să înflorească economic precum păpădiile primăvara.