Sovata versus Ein Gedi: Array - Tatulici, Andrei (Danubius Universitas, 2021)
Studiul se bazează în principal pe similitudinea legată de proprietățile curative ale apelor sărate ale celor două stațiuni balneoclimaterice deși există diferențe mari de temperatură pe tot parcursul anului între cele două regiuni/țări. Comparația mai constă și în gradul de dezvoltare al celor două stațiuni, Sovata, beneficiind de investiții mari din partea unui concern din Ungaria, iar Ein Gedi, fiind rezultatul strategiei naționale a statului Israel, începută după războiul de independență din 1948 și concretizată în anii 90.