Hermeneutica „textului” publicitar. Câteva exemple comentate: Array - Munteanu, Cristinel (Danubius Universitas, 2021)
Şi reclamele reprezintă nişte mesaje, nişte acte concrete de comunicare, ceea ce înseamnă că şi ele pot fi analizate ori interpretate, în principiu, la fel ca oricare text, adică utilizând acelaşi instrumentar. Cele mai complexe texte sunt cele care aparţin literaturii artistice. După cum susţine Eugeniu Coşeriu (pe urmele unor filosofi ca Giambattista Vico, Wilhelm von Humboldt, Benedetto Croce), limbajul poetic reprezintă locul tuturor posibilităţilor / virtualităţilor limbajului în general; altfel spus, pe terenul beletristicii întâlnim adevărata plenitudine funcţională a limbajului omenesc.