In memoriam Mirela Arsith: Array - Lates, George (Danubius Universitas, 2021)
O veste tristă, picată parcă din senin, a îndoliat comunitatea academică din Danubius: Mirela Arsith intempestiv la cele veșnice. Până mai ieri era o prezență cotidiană pe coridoarele și prin curtea campusului danubian; de acum încolo bate la porțile veșniciei, cele care, mai devreme sau mai târziu, ne așteaptă pe toți. O voință divină, inaccesibilă nouă, ne decide soarta și ceasul înveșnicirii. Nu e cazul să ne întrebăm de ce toate acestea, câtă vreme purtăm pe umeri crucea moștenită ca simbol de la Fiul lui Dumnezeu.