Opinii privind managementul crizelor tehnologice: Array - Marinescu, Liviu- Mihail; Sîrbu, Gabriela-Elena (Danubius Universitas, 2020)
Evenimentele tehnologice sunt realități destul de dificile prezente și posibile în perioada viitoare în context social-economic. De aceea, în cadrul posibilității inducerii crizelor, pot fi fi accidente nucleare, chimice și biologice, de explozie a muniției, amestecurilor explozive sau armelor de tip artizanal, accidente masile pe rutele de comunicații, incendii masive, prăbușirea ori scufundarea platformelor de deplasare, avarii ale construcțiilor hidrotehnice sau nuclearoelectrice, accidente grave în subteran, incendii, avarii ale facilităților publice de interes major, prăbușiri de construcții, instalații sau amenajări etc. Detalii în tabelul 1. Tabel cu formele de manifestare a crizelor tehnologice.