La mai multe decenii, Scoala Galateana - Nazare, Ghita (Danubius Universitas, 2023)
Acum trei decenii, cand sperantele de schimbare erau la cote maxime, ideea unei reviste didactice, care sa continue traditia interbelica, in acelasi cadru generos al Casei Invatatorului, a prins repede contur prin punerea impreuna a unor condeie si sprijinul financiar al unor institutii locale. S-a vrut a fi o publicatie de “opinie didactica” si o vreme a reusit sa-si pastreze programul initial. Din varii motive a trebuit sa se adapteze la noile realitati democratice, ceea ce n-a impiedicat-o sa apara, fara sincope vreme de trei decenii. Cu cititori fideli si colaboratori permanenti revista e un brand recunoscut in plan national, ceea ce o obliga sa continue demersul initial.