In Subteranele Lumii - Pusca, Benone (Danubius Universitas, 2022)
Trecusera mai bine de patru ani de cand Benone lucra la Consiliul popular al municipiului Galati, timp in care dovedise o capacitate organizatorica deosebita, motiv pentru care Ioan Bejan ii propusese sa devina prim vicepresedinte. Din pacate, acest lucru nu se finalizase pentru ca, din nou, intervenea dosarul acela buclucas care, de fapt, se concretiza intr-o simpla sintagma, trecuta pe o cartoteca numita pompos „Fisa de cadre”. Era insa destul ca un functionar al domeniului s-o cunoasca, pentru ca orice tentativa de avansare sa se activeze in varii sau felurite feluri. Exact la acest lucru se gandea Ioan Bejan cand secretara il anunta in telefon: „Tovarasul Benone vrea sa intre! Este convocat de dumneavoastra pentru aceasta ora (…)”. Primul secretar al municipiului, Ioan Bejan, incuviinta: „Sa intre!”, spuse el cu voce tare, incat il auzise si Benone, care surase la auzul acelui cunoscut vibrat al vocii.