(Auto)Portrete ale Artistului Neînțeles Alexandru Macedonski: Array - Nistor, Daniela Angelica (Danubius Universitas, 2022)
(Auto)portrete. Definindu-si creatia ca flux de energie in continua expansiune, generatoare de metamorfoze, simtind cum ii „canta-n suflet poezia” (Castele-n Spania) si cum „aripi nevazute il schimba-n semizeu” (Avant), Alexandru Macedonski marcheaza – printr-o personalitate incomoda (adesea excentrica) si prin opera sa polifonica – pragul dintre secole si, mai ales, profunda schimbare de viziune si de expresie care a caracterizat inceputul veacului al XX-lea, cel putin in sferele literaturii si ale cunoasterii.