Ilie Matei: ,,Pe Tărâmuri Lumești": Array - Păunescu, Coriolan (Danubius Universitas, 2020)
Ieri noapte, când am aprins veioza, gest aproape ritualic, de la un timp, Ilie Matei, pe care îl cunoscusem, decurând, prin intermediul scriitorului Sterian Vicol, mă privea, cu reproş, dintr-o fotografie încastrată în cuprinsul unei coperte de carte, intitulată: ,,Pe tărâmuri lumeşti”, apărută, în acest an, la Editura ,,Phoebus” din Galaţi. Mi-am amintit, aproape brusc, că promisesem, lui Ilie Matei, câteva rânduri, despre cartea lui, ,,Pe tărâmuri lumeşti”, evident la revista Porto-Franco, condusă de autorul Edenei, cel care, de când a depăşit şapte decenii de viaţă, strânge, la sufletul său, tot felul de autori, tineri şi… mai puţin tineri.